-
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right -
Herold pro Vás
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Vinná klobása
Navinulá chuť vína, jemnost bílého pečiva a horkost mletého masa snoubící se s nádhernou vůní koření! Vyzkoušejte výrobu tradiční české pochoutky.
Suroviny:
1,5 kg HPV (hovězí přední výrobní)
5,7 kg VVbk (vepřové výrobní bez kůže s podílem tučného 50%)
0,5 kg řeznická strouhanka
0,2 kg víno
0,3 kg mléko
1,8 kg led (případně vychlazená voda)
_______________________________________
10 kg celkem
Přísady na 1 kg suroviny (dávkování přísad je na 1 kg, nutno násobit množstvím suroviny, včetně vody):
18 g Kuchyňská sůl
5 g Vinná klobása klasik (kořenící a technologický přípravek)
Obaly:
Střeva skopová v kalibru 20/22.
Výroba:
Vychlazené HPV a VVbk, umeleme na desce o velikosti děr 2 až 3 mm, přidáme část ledu a přísady na celé dílo a kutrujeme. Ke konci kutrování přidáme zbytek ledu, strouhanku, víno a mléko. Vykutrované jemné dílo naplníme na rovno a na volno do připravených střev (střeva nepřerážíme).
Důležité:
Klobásu ukládáme v menších vrstvách na sebe, aby se ze spodních vrstev nevytlačovala masová šťáva a skladujeme do 3°C. Strouhanku doporučujeme použít z řeznické buchty, která je chuťově neutrální a bez pekařských posypů. Místo krabicového mléka doporučujeme přidávat mléko sušené, které je chuťově jemnější.