Vážení zákazníci, ve středu 1. 5. bude na naší prodejně ZAVŘENO. Přejeme vám krásné čarodějnice.

Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Vinná klobása

Navinulá chuť vína, jemnost bílého pečiva a horkost mletého masa snoubící se s nádhernou vůní koření! Vyzkoušejte výrobu tradiční české pochoutky.

Suroviny:

1,5 kg HPV (hovězí přední výrobní)
5,7 kg VVbk (vepřové výrobní bez kůže s podílem tučného 50%)
0,5 kg řeznická strouhanka
0,2 kg víno
0,3 kg mléko
1,8 kg led (případně vychlazená voda)
_______________________________________
10 kg celkem

 

Přísady na 1 kg suroviny (dávkování přísad je na 1 kg, nutno násobit množstvím suroviny, včetně vody):

18 g Kuchyňská sůl 

  5 g Vinná klobása klasik (kořenící a technologický přípravek) 

Obaly:

Střeva skopová v kalibru 20/22

Výroba:

Vychlazené HPV a VVbk, umeleme na desce o velikosti děr 2 až 3 mm, přidáme část ledu a přísady na celé dílo a kutrujeme. Ke konci kutrování přidáme zbytek ledu, strouhanku, víno a mléko. Vykutrované jemné dílo naplníme na rovno a na volno do připravených střev (střeva nepřerážíme). 

Důležité:

Klobásu ukládáme v menších vrstvách na sebe, aby se ze spodních vrstev nevytlačovala masová šťáva a skladujeme do 3°C. Strouhanku doporučujeme použít z řeznické buchty, která je chuťově neutrální a bez pekařských posypů. Místo krabicového mléka doporučujeme přidávat mléko sušené, které je chuťově jemnější. 

Zpět na výpis
arrow-up
Čekejte prosím...